Seres Gerda

Önéletrajz

A Szegedi Tudományegyetem magyar nyelv és irodalom-kommunikáció szakán végzett. Egyetemi évei alatt interjúkat készített a Taps színészmagazinnak, majd 2005-től a Danubius rádió Hidak című, esélyegyenlőségi témákat feldolgozó, éjszakai beszélgetős műsorának volt szerkesztő-műsorvezetője.

2006-ban tett egy rövid kitérőt a Duna televízió online felületéhez, de pár hónap elteltével az InfoRádióhoz szerződött. 13 évig dolgozott eleinte belpolitikai riporterként, majd műsorvezetőként és kulturális rovatvezetőként. Munkáját 2014-ben Junior Príma Díjjal ismerték el.

Dolgozott a rádió színházi műsorába, készített portrébeszélgetéseket és az Aréna című műsor kulturális témájú interjúit. Közben írt folyóiratokba is (Lyukasóra, Müpa Magazin, Országút), és színházi kritikákat publikált a Színház folyóirat online felületén.

2019 óta vezeti a Magyar Színházi Társaság Jó kérdés című beszélgetős sorozatát, és rendszeresen moderál kulturális sajtóeseményeket. 2020 óta a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa, színháztörténeti kutatásában az 1960-70-es évek magyar ősbemutatóinak társadalomkritikai vonatkozásait vizsgálja.

2019-től dolgozik a Kultúra.hu újságírójaként, ahol egy évig főszerkesztő-helyettesi feladatokat is vállalt.